Energielabel Utiliteitsgebouwen

EPA id energielabel kantoorverhuurBij oplevering, verkoop of nieuwe verhuur van utiliteitsgebouwen, zoals kantoren en scholen, winkels en horeca, sporthallen, gebouwen in de gezondheidszorg en ander bedrijfsmatig vastgoed is het Energielabel Utiliteitsgebouwen verplicht. Er zijn enkele uitzonderingen, zoals monumenten, gebouwen voor religieuze activiteiten en ruimtes met een industriefunctie.

 

EPA id energielabel vastgoedbeheerOp het energielabel staat de energieklasse van het gebouw. Daarmee ziet u in één oogopslag hoe het staat met de energieprestatie van uw pand. De klasse is afgeleid van het energiegebruik bij gemiddeld Nederlands klimaat en gemiddeld gebruik van het gebouw. Ook vermeldt het energielabel mogelijke (standaard)maatregelen voor verbetering van de energieprestatie.

 

EPA id EPA U label DBij opname van gegevens voor het energielabel wordt onderscheid gemaakt tussen nieuwbouw en bestaande bouw. EPA-id legt zich toe op bestaande utiliteitsgebouwen en is voor het afgeven van het energielabel ingeschreven bij het Duurzaam Energieloket dat NL-EPBD proces gecertificeerd is, oftewel het vereiste BRL-certificaat heeft.

Meer over de werkwijze ...